Nasza filozofia, NASZA MISJA

O Nas

Na trójmiejskim rynku gastronomicznym jesteśmy od 1992 roku. Gastronomią zajmują się już trzy pokolenia naszej rodziny, a każde specjalizuje się w innej dziedzinie sztuki kulinarnej. Znamy wagę więzi między ludzkich i dlatego staramy się utrzymywać stałe kontakty z naszymi Klientami. Nasze lokale znajdują się w samym sercu centrum biznesowego Gdyni, dzięki czemu wyspecjalizowaliśmy się w codziennej w obsłudze pracowników firm z różnych branż. To sprawiło, że codziennie zaskakujemy naszych Klientów nowymi pozycjami w menu.

  1. Misja

    Od początku istnienia Baru Alicja stawialiśmy przed sobą wysokie standardy, gdzie jakoś produktów, energia i zaangażowanie są najważniejsze. Podążamy za oczekiwaniami naszych klientów  - oprócz sztandarowych dań Baru Alicja -  znajdą oni u nas potrawy wegetariańskie, wegańskie oraz bezglutenowe. Gotujemy pod konkretne diety oraz wymagania naszych klientów. Potrafimy sprostać wszelkim oczekiwaniom kulinarnym, dostosowując się do wymagań najbardziej restrykcyjnych diet

  2. Kuchnia

    Gotujemy tak, jak sami byśmy chcieli jeść. Codziennie przygotowujemy nowe dania, tak aby zawsze były świeże. W naszej kuchni nie znajdziecie ulepszaczy smaku czy półproduktów, wszystkie serwowane przez nas potrawy są  przygotowywane przez nas oraz naszych pracowników. Receptury naszych flagowych dań przekazywane są w naszej rodziny z pokolenia na pokolenie. Nasi kucharze zdobywali doświadczenie w Polsce oraz za granicą. Nasza kuchnia jest nowoczesna, ale inspirowana tradycją kulinarną wielu regionów. Istotą naszej kuchni jest miłość do pysznego jedzenia i czasu spędzanego przy stole z najbliższymi.

  3. Produkty

    Od wielu lat współpracujemy z lokalnymi dostawcami od których kupujemy mięsa, ryby, Wierzymy w ideę lokalnego rozwoju, dlatego też wspieramy gospodarstwa rolne z naszego regionu. Sami tworzymy mieszanki przypraw, aby nasze dania miały niepowtarzalny smak.